Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kolorowy bigos jarzynowy-oliwkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe
4 sztuki
cebule
4 sztuki
olej
3 łyżki
papryka czerwona
3 sztuki
pomidor
0,5 kg
czosnek
4 ząbki
czarne oliwki
słoik mały
pietruszki
natka
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowy bigos jarzynowy-oliwkowy

cebulę obrać pokroić w krążki i zeszklić cukinię opłukać i pokroić w plasterki paprykę pokroić w paski sparzone pomidory opłukać i obrać ze skórki pokroić w kostkę czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do rondla z cebulą włożyć pokrojone warzywa bez oliwek doprawić solą pieprzem i wegetą dusić ok 5 minut pod przykryciem włożyć osączone oliwki i dusić kolejne 5 minut posypać natką papryki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak