Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantne klopsy

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
30 dag
pieczarki
20 dag
ser żółty
10 dag
jajko
1 szt.
cebula
1 szt.
bułka
1 szt.
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
masło
1 łyżka
mąka
3 łyżki
tymianek
1 łyżeczka
bazylia
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cząber
1 łyzeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
3 łyżki
estragon
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne klopsy

Mięso, cebulę, namoczoną bułke, zemleć. Dodać tarty ser, jajko, sól, pieprz i przyprawy ziołowe. Wyrobić mieso, formować male kulki i obtaczać w mace. Obrumienić na oleju, przełożyć do rondla, zalać wodą , dodać koncentrat pomidorowy, posiekane pieczarki i dusić około 20 minut. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:30
Muszą być smaczne.
Katarzyna59 17.01.2014 14:03
bardzo dobre
Iwusia 21.08.2012 20:17
ale pyszne :)
Seba 07.05.2012 16:33
pycha
ankaryba 19.09.2011 19:17
super;)
ewelina/bunia 12.03.2011 16:34
bardzo smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak