Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos ze śliwkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
2 kg
kiełbasa zwyczajna
2 laski
kiełbasa podwawelska
1 laska
cebula
2 sztuki
boczek
30 dag
śliwki suszone
1 1/2 szklanka
wino
kminek Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
grzyby suszone
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze śliwkami

Grzyby namaczamy w wodzie na noc. Na grugi dzień gotujemy i siekamy. Z kapusty odciskamy nadmiar kwasu i gotujemy do miękkości z liśćmi laurowymi i zielem. Cebule, kiełbasy i boczek kroimy w kosteczke podsmażamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Pod koniec dodajemy pokrojone śliwki, doprawiamy i podlewamy winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 27.11.2011 16:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak