Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Klopsy z kapustą pekińską

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska
20 dag
mięso mielone
40 dag
jajko
2 sztuki
kasza manna
1 szklanka
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
przyprawa do mielonego
olej do smażenia
sos
koncentrat pomidorowy
śmietana
1/2 szklanki
woda
3 szklanki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z kapustą pekińską

Poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 22.07.2013 20:32
bardzo fajne danie
Aneta41 25.08.2012 18:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak