Make przesiac do miski.Przygotowac rozczyn z drozdzy(lyzki cukru,2 lyzek maki i 1/2 szklanki mleka),wlac do wglebienia w mace.Pozostawic w cieplym miejscu,pod przykryciem,do wyrosniecia.Roztopic 10 dag masla,pozostale wstawic do lodowki.Do maki z rozczynem dodac roztopione maslo,1/2 szklanki cukru,sol,jajo,pozostale mleko i dobrze wyrobic.Ciasto odstawic ponownie do wyrosniecia(okolo 15 minut),po czym rozwalkowac na stolnicy oproszonej maka na grubosc ok.1 cm,ulozyc na blasze wysmarowanej maslem i pozostawic na 15 minut,aby wyroslo.Na powierzchni ciasta zrobic male wglebienia i wlozyc w nie zimne platki masla,po czym posypac je grubo cukrem wymieszanym z cynamonem.Piec okolo 25 minut w temperaturze 180ºC.Lyzke cukru rozpuscic w 2-3 lyzkach wody i pokropic nia upieczone gorace ciasto