Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z mięsem i pieczarkami
Wlewamy w naczynie kamionkowe lub garnek 2 litry wody.
Dodajemy do wody składniki marynaty, wymieszać wszystko razem.
Włożyć do marynaty mięso i trzymać je 24 godziny.
Mięso wyjąć z marynaty osuszyć, natrzeć dobrze przyprawą do mięsa wieprzowego.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, udusić na tłuszczu.
Pieczarki umyć osączyć pokroić drobniutko, dodać do cebuli, dusić do wyparowania wywaru.
Mielone mięso wyłożyć do miski, dodać cebulę, pieczarki, jajka, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso rozkroić tak żeby powstała księga, pobić lekko tłuczkiem.
Na mięsie ułożyć farsz, zwinąć ciasno w roladę, włożyć w siatkę, lub obwiązać sznurkiem.
Włożyć roladę do rękawa i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 2 godz.