Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowy budyń mleczno czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
cukier
mleko
wanilia
budyń czekoladowy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowy budyń mleczno czekoladowy

Zagotowujemy w osobnym garnku ryż. Przyrządzamy roztwór na budyń tradycyjną metodą. Zagotowujemy pół litra mleka, z drugiego pół robimy roztwór-rozpuszczamy w zimnym mleku budyń. Do mleka które się gotuje wrzucamy gotowy, suchy ryż, następnie roztwór budyniowy., cukier, wanilię. Mieszamy, czekamy aż zgęstnieje, jak budyń.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak