Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • cukier

    16 dag
  • sok z cytryny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki odszypułkować i opłukać. Po osuszeniu zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną masę przelać do miski lub plastikowego pojemnika i zamrozić. Po całkowitym zamrożeniu ponownie zmiksować, przekładać do pucharków i od razu podawać. Można udekorować bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

28.08.2013 23:32
szkoda że już nie ma truskawek :(

IKrakowianka

01.08.2013 21:22
super na lato

Agnik

06.01.2012 21:46
pycha

rakow2

02.12.2011 10:44
smaczny i zdrowy

pioge7

14.03.2011 18:15
zrobię w lecie :)

Krzysztof42

07.02.2011 15:24
można posiorbać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat