Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • cebula dymka

    2 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • sos teriyaki

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podwójną pierś z kurczaka dzielimy na dwie części, smażymy mięso na średnim ogniu z obu stron aż nabierze złotego koloru. Zdejmujemy z patelni. Na patelnie wlewamy sos Teriyaki doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy mięso i dusimy przez 15 minut co jakiś czas odwracając. Na 3 minuty przed końcem smażenia dodajemy cebulkę pokrojoną ukośnie na siedmio-centymetrowe kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

01.04.2011 10:35
genialny przepis :)

Tomasz17

17.01.2011 20:22
też mam problem z tym sosem, ale kurczak dobry, jadłem w subwayu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat