Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb Szwabski

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
375 g
masło
250 g
cukier
300 g
jaja
2 sztuki
skórka z pomarańczy lub cytryn
cukier waniliowy
15 g
Sklep Prymat
żółtko jajek
1
zmielone migdały
300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb Szwabski

Do masła dodać cukier i jajka, utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę, migdały, skórkę z cytrusów oraz cukier waniliowy. Wszystko wymieszać i pozostawić do następnego dnia. Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm, wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie, posmarować żółtkiem, posypać odrobiną wanilii. Piec 10 minut w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak