Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szopka bożonarodzeniowa z piernika

5.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna palma
1 kostka
cukier drobny
75 gram
mąka tortowa
250 gram
miód płynny
75 gram
kakao
1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szopka bożonarodzeniowa z piernika

Miód rozpuścić w rondelku z cukrem i margaryną. Przestudzić, wlać do miski blaszanej, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao i dodać jajko. Zagniatać. Po uzyskaniu jednolitej masy rozwałkować na 0,5 cm wykrawać konstrukcje szopki nożem, następnie upiec około 15-2o min w piekarniku 180 stopni.
Po przestudzeniu lukrem ozdabiać szopkę według fantazji. Moja ubiegłoroczna szopka na zdjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 17.12.2011 08:07
super
rakow2
rakow2 25.11.2011 16:06
fajna
anemon 18.10.2011 08:31
Masz duże zdolności, nie tylko kulinarne.
ronald88 20.05.2011 09:56
pięknie wygląda
Krzysztof42 01.02.2011 15:45
ładne
Faustyna 12.11.2010 17:51
Piękna;) Świetny pomysł:)
meredith 27.05.2010 07:24
Małe cudeńko :)
Małgorzata113 09.05.2010 09:38
Ta szopka jest śliczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak