Kurczak w marchewce

Kurczak w marchewce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzie kurczaka

    0,5 kg
  • pierś kurczaka ze skórą

    0,5 kg
  • marchewka

    0,8 kg
  • zioła prowansalkie Prymat

    1
  • przyprawa do kurczaka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawę do kurczaka wymieszać z ziołami najlepej w misce,podudzie i pierś dokładnie umyć i obtoczyć w wymieszanych przyprawach.
Następne tak przygotowanego kurczaka odstawiamy na około 4-5 godzin w brytwance lub naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
Przed włożeniem kurczaka do piekarnika obieramy marchewkę ze skórki,myjemy i kroimy w kosteczkę.
Piekarnik nagrzewamy do około 180-190 stopni
posypujemy pokrojoną marchewkę na kurczaka pozostawionego w brytwance posypując do smaku kucharkiem uniwersalnym i podlewamy odrobiną oleju,przykrywamy brytwnkę i wstawiamy na około 1 godz 20 min-1,5 godz.
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

31.07.2010 07:58
Prosty szybki i dobry

Iwusia

08.05.2010 20:51
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat