Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowa masa do andruta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 2 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 3/4 szklanka
margaryna 1 kostka
spirytus 1/2 kieliszka
kawa zbożowa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowa masa do andruta

Cukier wymieszać z z mlekiem w proszku. Dodać mleko, zmiksować i zagotować. Kiedy uzyskamy już jednolitą masę dodajemy kostkę margaryny (trzymając masę na niewielkim ogniu) i studzimy. Dodajemy rozpuszczoną w filiżance kawę i alkohol. Smarować wafel powstałą masą i przekładać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak