Wieprzowina duszona z warzywami

Wieprzowina duszona z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • macrhewka

    300 g
  • cebula

    400 g
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • bulion

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane mięso posypac pieprzem i solą . Natrzec rozmarynem i podsmażc na 3 łyżkach rozgrzanego oleju . Zalac bulionem i dusic 50 min . Obrac cebule , umyc i pokroic na cwiartki . Umyc i obrac marchew Pozostały olej wraz z masłem rozgrzac a następnie podsmażyc cebulę , potem marchew . Warzywa wrzucic do duszonego mięsa . Mięso pokroic w plastry . Warzywa doprawic do smaku solą , pieprzem i sokiem z cytryny

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

nero

19.04.2013 11:03
TAK TRZYMAĆ

lucyna8

14.04.2013 08:51
Da się zjeść

TyTaN

10.06.2012 19:06
też takie robię polecam

Mariposas

12.12.2011 21:41
musi być pyszne

rakow2

19.11.2011 16:04
a co na to wieprzowina ?

cukiereczek

01.10.2011 08:57
mniam

bernadetta2

30.06.2011 11:04
smaczne robiłam

wolochski

24.06.2011 13:48
super

Małgorzata77

19.06.2011 18:09
ciekawy

eduszo

04.01.2011 11:56
Pychotka,jestem mięsożerny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat