Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski

5.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa
15 dag
olej
1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
musztarda
1/2 łyżki
Sklep Prymat
żółtko jajek
1 sztuka
cebula
1 łyżeczka
ogórek kiszony
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski

Polędwicę umyć i zemleć. Do zmielonego mięsa dodać musztardę, olej, pokrojoną cebulę i ogórka kiszonego oraz sól. Z tak powstałej masy uformować okrągły befsztyk, w środku, którego zrobić zgłębienie na żółko jaja. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maczek 18.12.2010 20:11
lubie
Magdalena80 13.10.2010 12:36
próboałam-pyszne
Jaheira11 13.10.2010 12:17
może być smakowite..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak