Soczysta karkówka

Soczysta karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówki bez kości

    1 kg
  • musztarda sarepska

    1 słoiczek
  • cukier

    1,5 łyżka
  • Karkówka klasyczna

    2 przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą karkówkę , wkładamy do brytfanny wierz posypujemy przyprawą do karkówki, następnie smarujemy musztardą i posypujemy cukrem. Wlewamy 1.5 szklanki wody i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1.5 godziny(termoobieg). W czasie pieczenia dolewamy wodę.

Z powstałego wywaru można przygotować sos. Wystarczy 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej połączyć z odrobiną wody, wlać do wywaru i chwilę gotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

19.08.2012 23:34
pycha mięsko

aginaa

24.04.2012 14:36
smaczne

rakow2

15.11.2011 19:26
mniam

kotlet

15.10.2011 23:55
i soczyście wygląda :)

IlonaAlbertos

20.08.2011 21:24
Bardzo apetyczna.

angelika14

09.05.2011 19:01
wygląda apetycznie

Malinka

11.01.2011 13:09
Jeśli smakuje tak jak wygląda-rewelacja!!!

Ewa104

12.12.2010 19:07
Wygląda faktycznie bardzo soczyście i smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat