Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z dynią

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
3łyżki masła
cynamon
Sklep Prymat
ok50dag dyni
500ml mleka
10dag cukru
imbir
gałka muszkatołowa
jajko
3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z dynią

Dynię obrać,miąższ pokroić na kawałki i zetrzeć na drobnych oczkach lub zmielić.Zagotować 10min w mleku.Odcisnąć,wymieszać z cukrem,przyprawami,jajkami,masłem i ewentualnie odrobiną mleka w razie potrzeby.Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować na 2części.Pierwszą posmarować nadzieniem,na to druga część ciasta.Skleić brzegi by farsz się nie wydostał.Piec ok45min w180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.11.2010 20:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak