Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
Rozpuścic masło w rądelku. Do miski wsypac 3 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, dodac 5 żółtek oraz 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszac wszystkie składniki na koniec dodac roztopione i wystudzone masło. Gdy już wszystko dobrze zagnieciemy, dzielimy na pół zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do zamrażalnika.
Masa serowa:
Oddzielamy 6 białek ubijamy je na sztywną pianę, po tym stopniowo dodajemy żółtka, ser, 2 budynie, olejek cytrynowy oraz wystudzone masło.
Piana:
5 białek, które nam pozostało ubijamy na sztywną pianę, po ubiciu dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną.
I częśc ciasta trzemy na tarca, na to wylewamy masę serową, na masę serową brzoskwinie (uprzednio pokrojone w kostkę i odcedzone), kolejno pianę i na to II częśc ciasta starta na tarce.
Ciasto pieczemy: 175 stopni przez godzinę