Ciasteczka razowe

Ciasteczka razowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

1 jajko
90 g miękkiego masła
60 g brązowego cukru
20 g wiórków kokosowych
25 g otrębów
120 g mąki razowej
75 g mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
100 g gorzkiej czekolady, roztopionej

Przygotowanie:

Masło i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać jajko i dalej ubijać, aż składniki się połączą. Do masy wsypać wiórki, otręby, mąkę pszenną i razową, sodę i proszek. Zmiksować do połączenia składników. Z ciasta, które będzie miało zwartą konsystencję, formować rękami nieduże kulki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać widelcem. Piec w temperaturze 180ºC, około 12 minut, aż lekko brązowieją. Wystudzić na kratce, a następnie zanurzać w rozpuszczonej na parze wodnej czekoladzie. Poczekać, aż czekolada zastygnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

31.10.2011 16:31
zdrowe

Krzysztof42

15.01.2011 12:42
jak razowe to chyba zdrowe?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat