Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bieszczadzki barszcz czerwony

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
4 sztuki
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
mąka
1,5 łyżka
śmietana
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bulion warzywny
2 l
ogórki
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bieszczadzki barszcz czerwony

Buraczki gotujemy w łupinach. Kiedy będą miękkie obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę i gotujemy. Buraczki i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Całość gotujemy. Kiedy warzywa będą miękkie zaprawiamy barszcz mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku, podajemy z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak