Kotlety cielęce z kurkami

Kotlety cielęce z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety cielęce

    4 sztuki
  • kurek

    500 g
  • małych cebulek

    300 g
  • margaryna lub masło

    2 łyżki
  • tymianek

    1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sól,pieprz według uznania

    1-2 łyżeczki
  • bulion warzywny

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Mięso opłukać,wytrzeć papierowym ręcznikiem. Lekko zbić,posypać solą i pieprzem. Odstawić na 15minut.do lodówki.
2Połowę oleju rozgrzać,podsmażyć na nim z obu stron mięso.Podsmażone mięso wyjąc.
3 Cebulki obrać,umyć. Do oleju na którym smażyły się kotlety, dodać resztę oleju i masło. Na gorącym tłuszczu podsmażyć cebulki.
4 Do cebulek dodać koncentrat pomidorowy, włożyć kotlety, wlać połowę bulionu. Posypać połową posiekanego tymianku. Dusić około 45minut.
5 Kurki oczyścić, opłukać. W połowie duszenia dodać razem z resztą bulionu do mięsa.
Przed podaniem posypać pozostałym tymiankiem.

Moja rada: Mięso cielęce można zastąpić piersią z kurczaka lub indyka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aga130982

03.03.2011 10:22
mniam

nikusonka

22.02.2011 23:16
fajny pomysł;)

izapozdro

22.02.2011 11:27
mniam

Mariolka1

21.02.2011 23:49
pycha

daria899

09.02.2011 16:02
pychota

Magda60

03.02.2011 10:14
moze byc pyszne

wolochski

25.12.2010 12:07
super

Martysia

18.12.2010 10:56
pyszne danie :)

magdalena97

27.09.2010 08:01
smaczne

eli82

03.09.2010 17:44
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat