Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz biały z wędzonym boczkiem

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały
1 op.
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
boczek wędzony
20 dkg
śmietana 12%
4 łyzki
bulion
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały z wędzonym boczkiem

W 1 litrze wody zagotować kostki bulionowe. W 1/2 szkl. wody rozpuścić barszcz biały i wlać na gotujący bulion. Boczek pokroić na małe kawałeczki i usmażyć bez dodawania tłuszczu. Boczek dodać do barszczu, doprawić majerankiem i czosnkiem. Podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.09.2011 08:15
mniam
mamusia1 30.09.2010 20:10
w sam raz na piątkowy obiad!
Matik 28.09.2010 23:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak