kwaśnica troche góralska

kwaśnica troche góralska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1/2 kg
  • cebula biała

  • mąka

    2 łyzki
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    100 ml
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego

  • sól, pieprz

  • majeranek Prymat

  • kapusta

    1/2 kiszona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i cebule pokroić w kostkę, przesmażyć. W garnku zagotować ok 3 l wody, dodać ziarekna pieprzu i ziela. Do wywaru dodać mięso i cebulę, gotować chwilę, następnie dodać kapustę i gotować aż wszystko będzie miękkie. Przyprawić solą i pieprzem, dodać majeranek. Z mąki i masła zrobić zasmażke dodać do zupy. Na koniec wlać śmietanę, chwilę pogotować.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat