Kotlety włoskie

Kotlety włoskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierśn z kurczaka

    2 sztuka
  • jajka

    2 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • pomidor

    2 sztuka
  • ser mozzarella

    2 kulki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś lekko rozbić, zalać maślanką i włożyć do lodówki an co najmniej 3 godziny. w misce rozrobić jajko z mąką i pieprzem i solą. Obtaczać w tym pierś nie usuwając maślanki i smażyć. Pod koniec smażenia na kotlet położyć plaster mozzarelli, plaster pomidora, plaster mozzarelli, plaster pomidora i przyprawić świeżą bazylią. Piec jeszcze chwilkę pod przykryciem aby ser się lekko roztopił.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

22.08.2010 11:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat