pieczeń na dziko

pieczeń na dziko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuka
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę (lub indyka) pokroić na kawałki,włożyć do rondelka,posolić,przykryć cebula. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Skropić 3 łyżkami octu. Szczelnie przykryć i zostawić na noc w lodowce. Mięso wyjąć,zrumienić na patelni,wlać z powrotem do rondelka i dusić do miękkości. Zagęścić śmietaną z maka,dosolić do smaku. Ugotować kluski,najlepiej duże muszle. Polewać sosem z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

02.09.2011 08:49
wow na pewno zrobię

Smakosz6

30.08.2010 12:07
pycha na dziko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat