Domowy makaron jajeczny

Domowy makaron jajeczny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • woda

    1-2 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę, formułując stożek. Zrobić dołek i wbiJAĆ jajka, dodać wodę z solą i wyrobić na elastyczne cisto. Rozwałkować i nieco przesłuszyć. Zwinąć w rulon i pokroić na plasterki lub kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

31.05.2012 08:36
apetyczny

jogobella231

19.02.2012 20:12
pycha

ronald88

22.01.2012 11:10
pycha

pigila

07.12.2011 23:29
super

Justyna Jussstiii

27.09.2011 11:46
super

Olaa

14.08.2011 09:50
najlepszy

tomek18

04.06.2011 10:29
taki najlepszy

iza15

11.05.2011 23:45
domowy makaron górą!!

Emilia22

17.09.2010 08:38
zgadzam się

aga130982

07.06.2010 13:16
makaron własnej roboty jest najlepszy ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat