Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

eskalopki z indyka w sosie curry

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka
0,5 kg
sok z cytryny
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
2 łyżki masła
cebula
1 szt.
papryczka chili
łyzka curry
łyżeczka mąki
olej
2 łyżki
śmietana 12-procentowa
250 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z indyka w sosie curry

pierś z indyka pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Masło i olej rozgrzać na patelni, usmażyć mięso z obu stron. Zdjąć z ognia.
Cebulę, kawałek świeżego imbiru i papryczkę chili posiekać, podsmażyć na tej samej patelni. Wlać śmietanę rozrobioną z curry i mąką, gotować 5 minut. Przyprawić sosem polać eskalopki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak