Roladki z piersi kurczaka z grzybami

Roladki z piersi kurczaka z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    800 g
  • grzyby

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • tarta bułka

    4 łyzki
  • mleko

    1 lyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Grzyby czyscimy i kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostke. Na łyżce oleju smażymy cebule, grzyby, doprawiamy solą i pieprzem i razem smażymy przez 15 min. Na każdy filet nakładamy farsz, rolujemy filet w roladkę i spinamy wykałaczka. Roladki panierujemy w jajku rozstrzepanym w łyżce mleka oraz w bułce tartej. Kładziemy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smazymy z wszystkich stron, az roladki się zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

05.05.2011 19:45
fajne

agata1722

26.02.2011 11:23
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat