Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyniowo-śliwkowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
5 szt
cukier
1 szkl
mąka
600 g
margaryna palma
1 kost
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
śmietana
3 łyżki
cukier
3 łyżki
budyń śmietankowy
2 opak
mleko
750 ml
śliwki duże
1 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-śliwkowe

Z podanych składników na ciasto, zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na 2 części.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na cieście ułożyć połówki śliwek.
Budyń z cukrem gotować na mleku, gorący budyń wylać na śliwki.
Na masie ułożyć rozwałkowaną drugą połowę ciasta.
Piec 35 minut w 180 stop.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.07.2011 19:45
super
Jolanta_P-S 20.03.2011 18:33
ciekawy przepis
goofy9 06.11.2010 23:45
pysznee, robię podobne
alaaa 26.09.2010 17:12
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak