Jajka w batonie

Jajka w batonie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne w kubeczku

    50 gram
  • mąka tortowa

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    100 gram
  • bulion

    1 kostka
  • woda

    1/2 (gorąca)
  • baton

    1 pszenny
  • jajka

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Baton pokroić na 6 plastrów o grubości około 1,5 cm, ze środka wydrążyć miękką częśc. Podsmażyć kromki na maśle roślinnym. Kostkę bulionową rozpuścić w wodzie gorącej, masło rozpuścić, połączyć razem, dodać mąkę, wymieszać. Dodać śmietanę, zagotować wszystko razem. Plastry batona ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać sos do środka plastrów batona, a w środku rozbić jajka. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agugu1989

05.02.2012 13:02
fajne wypróbuję

Agiatis

31.01.2012 00:11
Ciekawe;) inspiruj?ce- zach?caj?ce do wypróbowania

rakow2

17.09.2011 13:43
tego jeszcze nie jadłam

goofy9

18.06.2011 23:56
super

Tomasz17

05.03.2011 12:24
bardzo oryginalny przepis :)

marchewka

09.02.2011 00:55
ciekawe, ciekawe!!!

Anna200

14.01.2011 20:28
Ciekawe!

Anna200

14.01.2011 20:28
Ciekawe!

eli82

30.12.2010 11:00
często takie robię, super !

cukiereczek

30.11.2010 09:21
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat