Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cukinia pasteryzowana -smażona

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
1 kg
olej
5 łyżek
czosnek
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia pasteryzowana -smażona

Cukinię należy obrać ze skórki, usunąć nasiona. Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kosteczkę cukiniową, smażyć -nie zapominając o mieszaniu. Zdjąć z ognia, dodać rozdrobniony czosnek z solą i kwaskiem cytrynowym. Wszystko wymieszać. W przygotowane wcześniej nieduże słoiczki nakładać cukinię, opraz powstały sos. Słoiki zamknąć, zapasteryzować przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.05.2012 19:16
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak