Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
1 główka
ryż
2 szklanki
mięso mielone
1/2 kg
podgrzybki
1 kg
cebula
2 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
masło
bulion warzywny
5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami

Kapustę obgotowujemy, odcinamy głąb. Oddzielamy liście.

Przygotowujemy farsz: ryż gotujemy na bulionie. Cebulę, grzyby kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Łączymy ze sobą wszystkie składniki farszu, doprawiamy do smaku aby farsz był pikantny. Przygotowanym farszem nadziewamy liście kapusty ... jak klasyczne gołąbki. Układamy w naczyniu do zapiekania, dajemy odrobinę tłuszczu i zapiekamy. Podajemy z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak