Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK Z ORZECHAMI
Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem pudrem.,Margarynę posiekać z 2 i 1/2 mąki. Dodać żółtka, drożdże, śmietanę i sól. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem. Jedną cz. ciasta drożdżowego przełożyć do formy. Na cieście rozłożyć starte jabłka wymieszane z cynamonem i bułką tartą(ja używam Prymat). Przykryć drugim płatem ciasto drożdżowego. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.
BISZKOPT ORZECHOWY:
Cztery białka ubić z połową cukru. Następnie dodać cztery ubite żółtka. Wsypać 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki orzechów, 1 łyżkę mąki pszennej i 0,5 łyżeczki proszku.. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blachę. Piec w temp. 180 stopni ok. 30 min. Upiec w ten sam sposób drugie ciasto.
JABŁECZNIK Z ORZECHAMI
Jeden biszkopt orzechowy posmarować połową masy śmietankowej.Przykryć ciastem z jabłkami i posmarować pozostałą masą. Przykryć drugim biszkoptem. Udekorować wg uznania.
Przepyszny! POLECAM!
Smacznego!