Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuścianka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młodej kapusty
1/2 główki
marchewki
2 sztuki
cebuli
1 sztuka
mąki
2 łyżki
pietruszki
1/2 pęczka
dużych ziemniaków
8 sztuk
majeranku
1 łyżka
sól, pieprz
do smaku
kiełbasa
wg uznania
tłuszcz
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuścianka

Kapustę obrać i poszatkować. Marchew i ziemniaki obrać, umyć i pokroić. Wszystko włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Pod koniec gotowania dodać majeranek. Z mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Kiełbasę podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z pokrojoną w piórka cebulą. Dodać do zupy zagotować. Natkę umyć, drobno pokroić i na koniec dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 11.07.2011 16:58
pycha
rosik93 14.04.2011 23:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak