Zupa morelowa z kiełbasą

Zupa morelowa z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    1/2 kg
  • morele bez skórki

    200 gramm
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • imbir mielony

    1/4 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy na patelni posiekane morele z musztardą, imbirem, sokiem z cytryny. Jak sos zgęstnieje. Następnie kroimy kiełbasę w plasterki lub kostkę i dusimy na małym ogniu godzinę.

Idealne na imprezy zamiast gulaszu. Kiełbasa może być różna wedle budżetu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

22.08.2011 15:29
o jej i to się da jeść

Marta98

25.01.2011 20:35
ciekawa jestem jak smakuje

Anna210

16.12.2010 14:14
Hmm ciekawy przepis :)

Ela20

01.12.2010 13:42
ciekawy pomysł ;)

Grażyna13

01.10.2010 09:32
Bardzo ciekawy przepis !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat