Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wołowe
1 kg
posiekany czosnek
1 ząbek
posiekany koperek
1 pęczek
jajko
2 sztuki
marchew pokrojona w kostkę
1 sztuka
pomidor (pokrojony w kostkę)
2 sztuki
bulion
1/2 szklanki
olej
sól, pieprz
do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek
natka pietruszki
1/2 pęczka
cebula
1 sztuka
cebula
1 siekana
kajzerka
1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

W dużej misce wymieszaj mięso z cebulą, czosnkiem, koperkiem, natką, jajkami i kajzerką. Dodaj do masy bułkę tartą, dopraw szczyptą ostrej papryki, solą i pieprzem. Uformuj na blasze zgrabną pieczeń, polej kilkoma łyżkami oleju i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 80 minut. Po 35 minutach obłóż pieczeń przygotowanymi warzywami wymieszanymi z solą i pieprzem. Całość polej bulionem. Gotową pieczeń pokrój na plastry. Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.09.2010 20:43
Moniu, u Ciebie jak zwykle same pyszności :)
Margo1 20.09.2010 19:06
Smaczna pieczeń ale na pewno warto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak