Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z cebula,marchewką,czerwona fasola,ananasem.
sól, pieprz, majeranek, oregano, czerwona papryka słodka, pietruszka lub koperek (może być suszony) a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup.
Po kolejnych minutach duszenia dodajemy czerwona fasole z puszki razem z płynem ze środka ( nie dużo - dla smaku) oraz ananas w puszce (tu już dowolna ilość czy ktoś woli słodsze czy nie ja daje około połowy puszki.)
Wrzucamy kostkę rosołową jeżeli nie jest wystarczająco aromatyczne i pierś z kurczaka, dusimy jeszcze około 5-10min i gotowe :)
Podawać z ryżem .
SMACZNEGO!
ps.
-Jeszcze zależy od tego czy ktoś woli mieć więcej sosu czy mniej wtedy dodaje fasole razem z płynem i ananas też (całymi puszkami)
-Można dodać też 2 puszki fasoli lub do tego kukurydze i pieczarki.