Płonące szaszłyki

Płonące szaszłyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • surowego boczku

    15 dkg
  • pieczareki całe

    8 szt
  • cebulki

    8 szt
  • ście sałaty do dekoracji

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i paprykę kroimy w kostkę o bokach około 2 cm, boczek w cienkie plasterki, pieczarki i cebulki na połówki. Na szpadki nakłuwamy wszystkie składniki na przemian, w ten sposób, by boczek znajdował się na początku i na końcu szaszłyka, jak również przy każdej kostce mięsa. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy lekko olejem, a następnie dość grubo obtaczamy w przyprawie grillowej. Układamy na blaszce, blisko siebie, by pozostały soczyste i wkładamy do nagrzanego do około 170 stopni piekarnika na około 25 minut. Układamy po dwa szaszłyki na talerzach udekorowanych liśćmi sałaty, skrapiamy lekko spirytusem i podpalamy szaszłyki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

14.08.2011 17:16
nie wiem czy to bezpieczne

marcia71

08.06.2011 09:19
gorąca sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat