Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka duszone w owocach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
boczek wędzony 5 dag
śliwki suszone 25 dag
rodzynki 25 dag
migdały 25 dag
Goździki całe Prymat 3
śliwowica 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka duszone w owocach

Rodzynki i śliwki moczyć 30 min. (każdy osobno). Migdały sparzyć i obrać ze skórki, posiekać.Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać masło z oliwą, obsmażyć udka z obu stron i przełożyć do rondla. Na tłuszczu z udek usmażyć boczek, dodać śliwki i rodzynki, dusić 10 min. Dodać cynamon, goździki, włożyć udka, wlać śliwowicę i szklankę wody.Przykryj i duś 15 min. Wyjmij goździki, dodaj migdały i duś jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak