Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SERNIK WIEDEŃSKI

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
1 łyżka
cukier
1 szklanka
masła
6 łyżek
jajko
4
aromat waniliowy
1
rodzynku
wg upodobań
ser biały twarogowy
1/2 kg (drobno zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK WIEDEŃSKI

Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ser, stopione masło, mąkę ziemniaczaną, aromat , rodzynki i całość delikatnie połącz, ucierając mikserem. Na końcu wymieszaj masę serową z ubitą pianą z białek. Wąską blaszkę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wlej masę serową, wierzch posmaruj białkiem. Piecz w temp.180 stopni przez około 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.12.2010 15:27
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak