Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czarne kotleciki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
małej cebuli
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
olej
do smażenia
olej
1 łyżka
kaszanka
40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne kotleciki

Kaszankę przełożyć do miski i wbić jajko. Cebulkę drobno pokroić i przesmażyć na łyżce rozgrzanego tłuszczu. Dodać do kaszanki. Wymieszać, ew. doprawić solą i pieprzem. Formować średniej wielkości kotleciki. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając, aby kaszanka nie była surowa. Kaszankę mam zamrożoną w woreczkach. Rozmrażam ją i próbuję ją zrobić na różne sposoby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 16.10.2010 19:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak