Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy cynamonowe z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
1
mąka
2 szklanka
mleko
1 szklanka
cukier
1/4 szklanka
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczka
sól
szczypta
Sklep Prymat
rodzynki
olej
cynamon
Sklep Prymat
syrop owocowy
jabłko kwaśne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy cynamonowe z jabłkami

W wysokiej misce mieszamy sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon. Następnie dodajemy jajko, mleko i 2 łyżki oleju. Wszystko miksujemy na dość gęste ciasto. Rodzynki należy wcześniej zmoczyć we wrzątku, żeby zmiękły, a następnie dobrze odsączyć. Jabłka trzemy na grubych oczkach tarki i dodajemy do ciasta razem z rodzynkami.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na bardzo małym ogniu.

Osobiście polecam podawać racuchy z malinami, jagodami, lub jeżynami i syropem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak