Pianka czekoladowa

Pianka czekoladowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    2 tabliczki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • woda

    5 łyżek
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier waniliowy

    4 łyżki
  • likier pomarańczowy

    1 kieliszek
  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić czekoladę i kawę w przegotowanej gorącej wodzie. Utrzeć żółtka z cukrem waniliowym, dodać likier i rozpuszczoną czekoladę, ucierać na jednolitą masę. Ubić śmietanę kremówkę i dodać do masy czekoladowej. Ubić białka, pianę wymieszać z przygotowaną masą. Czekoladową pianę wlać do kliku szklanych salaterek i wstawić na 2 godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

05.07.2011 17:01
mniam

malaczarna23

28.02.2011 05:33
fajna

Krzysztof42

10.12.2010 14:19
fajny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat