pieczone ziemniaki z farszem

pieczone ziemniaki z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • zielona papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • pieczarki

    15 dag
  • boczek

    10 dag
  • parmezan starty

    10 dag
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni, ziemniaki umyć i osuszyć, ponakłuwać widelcem i piec przez 50 minut, aż będą miękkie. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i dusić warzywa przez 5 minut, pieczarki pokroić w plasterki a boczek w kostkę, dodać do warzyw i dusić przez 5 minut. Ziemniaki wyjąć, wyciąć górę, środek wydrążyć łyżką, masę ziemniaczaną włożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać połowę sera, mleko oraz duszone warzywa i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wypełnić nadzieniem ziemniaki, posypać je resztą ser i ułożyć na blaszce, piec przez 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Roman5

25.10.2010 19:21
musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat