rogaliki z marmoladą

rogaliki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • smalec

    25 dag
  • śmietana

    1/4 litr
  • szczypta soli

    do smaku
  • marmolada

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, smalcu, śmietany i soli wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche dodać śmietany. Ciasto rozwałkować, wykrawać kwadraty, nałożyć marmoladę i formować rogale. Można również wykrawać od szklanki koła i lepić jak pierogi. Piec na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

30.06.2011 16:16
robię takie podobne bo są smaczne

Ela15

20.03.2011 08:55
mniam

Magdalena80

01.03.2011 22:07
wyglądają apetycznie:)

Krzysztof42

07.12.2010 14:49
uwielbiam

anya_86

11.11.2010 17:11
ąz mi ślinka cieknie, pychota

Smakosz6

05.09.2010 18:39
mniam

cukiereczek

01.08.2010 08:11
Super takie lubię

Nina6

18.05.2010 11:11
rogaliki są na prawde dobre:)

Marcin46

04.05.2010 14:47
Smalec mnie przeraża, ale faktycznie dobre ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat