Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka zapiekane z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
8 szt
pieczarki
40 dkg
cebula
2 szt
masło
1 łyż
smeitana 22%
3,4 szkl
mąka
1 łyż
starty ser
5 dkg
sól, pieprz
ryż ugotowany
1i1,2 (na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: jajka zapiekane z pieczarkami

jajka ugotwac na półtwardo,obrać i przekroic na pół. Grzyby drobno pokroić i odparowac na patelni. masło rozgrzać w rondlu włozyc pieczarki skropić wodą poslić i duisć pod przykryciem do miękkości pod koniec doodć mąkę i doprwić do smaku. jajka ułożyc w żaroopdornym naczyniu wysmarowac masłem i zalac serem dodoac pozostałe skąłdniki i wsatwic do nagrznego piekarnika i podpiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 07.08.2011 10:29
ciekawy pomysl
motomaniak 07.08.2011 10:29
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak