Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

risotto po bułgarsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
60 dag
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
olej
2 łyżki
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1łyżeczka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
woda
1/2 l
ziemniaki
2 szt
pomidory
2 szt
zielone papryki
2 szt
fasola szparagowa
10 dag
ryż do risotto
15 dag
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: risotto po bułgarsku

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso podsmażyć na oleju, dodać cebulę z czosnkiem i dusić. Dodać koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę Prymat i mieszać, posolić i zalać wodą, dusić na małym ogniu około 40 minut. Ziemniaki i pomidory obrać i pokroić w kostkę, paprykę w paski, fasolkę na kawałki. Tak przygotowane warzywa dodać wraz z ryżem do mięsa i wymieszać. Zalać wodą i gotować następne 20 minut, aż ziemniaki i ryż będą miękkie. Pietruszkę posypać i dodać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 07.04.2011 09:29
mniam
hastalavista 01.01.2011 16:21
świetny przepis!
Roman5 20.10.2010 18:58
uwilelbiam risotto
Roman5 20.10.2010 18:58
uwilelbiam risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak