Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Delikatne racuszki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
4 sztuki
mąka
3 szklanki
mleko
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier
1 łyżka
sól
szczypta
Sklep Prymat
cukier puder
do posypania
cukier waniliowy
1/2 opakowania
Sklep Prymat
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne racuszki

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ubite z cukrem żółtka, oraz pozostałe składniki. Mleka dajemy tyle aby ciasto można było łyżką kłaść na rozgrzanym tłuszczu. Racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Cukier puder mieszamy z cukrem waniliowym. Nim posypujemy usmażone racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak