Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka / zupa pomidorowa
* sól
* cukier ( 3-4 łyżki )
* kostka rosołowa
* masło ( 3 łyżki )
* pietruszka ( można też bez)
* mąka ( łyżka )
* makaron, ten cieniutki
W jednym garnku ugotować makaron..w tym samym czasie w 2 garnku wlać wode, wrzucic do niej kostkę rosołową i ..czekac aż woda sie zagotuje..wrzucić koncentrat pimidorowy..cukier..sprawdzic czy potrzeba jeszcze cukru, czy nie ( w zależności od twojego smaku który preferujesz ) w szklance wymieszać łyżke mąki z zimną wodą ( 1/4 szkalnki ) i wlac do zupy..czekac aż zacznie gęstnieć..ODSTAWIĆ z gazu. W małym garnuszku rozgrzać masło..az nabierze lekko brązowego koloru..i wlać do zupy..wymieszzac..dodac posiekana pietruszkę.