Brzoskwiniowy sos do wędlin

Brzoskwiniowy sos do wędlin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko winne

    1 szt
  • rodzynki

    5 dkg
  • majonez tradycyjny

    3-4 łyżki
  • papryka konserwowa

    1 strąk
  • brzoskwinie w puszce

    4 połówki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone rodzynki odsączyc i zalac wódką. Jabłko obrac i pokroic w kostkę, skropic sokiem z cytryny. Brzoskwinie pokroic w kostkę, papryke tak samo. Majonez wymieszac z solą, pieprzem i mielona papryką. Wszystkie składniki wymieszac w nisce, polac sosem i wstawic na godzinę do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

justyna111

26.09.2010 17:32
ciekawe

Lidia11

26.09.2010 16:17
też się zastanawiam próbował ktoś tego połączenia?

Dorota71

16.09.2010 13:38
ciekawe jak to wszystko razem smakuje

plocia

02.09.2010 21:34
ooo smakowite

izoldaaa6

28.08.2010 23:31
jadłam mięso z brzoskwinią jako nadzienie z sosem to tak nie za bardzo mi podchodzi

iwa643

26.08.2010 20:17
fajny i dobry napewno

Monika193

26.08.2010 11:25
dla mnie też nowość, taki sosik do wędlin, ale może być dobry

marzencia2007

26.08.2010 09:02
do wędlin taki owocowy sos? ciekawe

kamilaj

25.08.2010 19:49
ciekawy smak :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat